Lid worden van ASVjeugd?Gratis proefschaken bij ASV!

Vind je schaken leuk en wil je met anderen schaken voor je plezier of wil je wedstrijden en toernooien spelen?Bij ASV kan het allemaal. ASV is een grote, succesvolle schaakvereniging met zo’n 150 leden, waarvan 30 tot 40 jeugdleden van 5 tot 18 jaar.

Zowel de senioren als ook de jeugdspelers spelen op de donderdagavond in het Activiteitencentrum Schreuder aan de Vlamoven 22-24 te Arnhem. De jeugdavond begint om ca. 18.15 uur en eindigt om 19.45 uur. Na achten kan je, als je dat graag wilt en bijvoorbeeld in de vakantie mag, nog meedoen tegen de volwassenen of de wekelijkse schaak-prijspuzzel oplossen.

Op de jeugdavond krijg je eerst een echte schaaktraining om nog beter te worden. Voor de schaakles word je ingedeeld in een groep die even goed kan schaken als jij en krijg je een werkboekje. na een paar maanden kan je dan al examen doen en een diploma verdienen. Na de les speel je wedstrijden tegen andere jeugdspelers en na een paar maanden kan je dan kampioen van jouw groep worden en mooie prijzen winnen.

In het weekend kan je ook met een jeugdteam meespelen tegen teams van andere schaakclubs. De teams bestaan uit jeugdspelers van ongeveer dezelfde leeftijd. Vaak zijn deze wedstrijden in Arnhem maar soms reis je samen met je team en teamleider naar een andere plaats. ASV doet al tientallen jaren in alle leeftijdscategorie├źn mee en behaalt de laatste jaren zelfs vaak de hoogste Klasse en... het NK! Ook proberen we zoveel mogelijk met een groepje kinderen naar toernooien in de regio te gaan.

Lijkt het je leuk? Kom gewoon eens kijken op de clubavond. De eerste maand kan je gratis meedoen bij ASV. Kijk eerst maar eens of je het echt leuk vindt. Daarna hoef je pas een keuze maken of je lid wilt worden of niet. De contributie bedraagt €45,= per jaar en daar krijg je veel voor terug. Daarnaast moet je 1 of 2x per jaar een werkboekje kopen (per stap € 7,50 inclusief examengeld). Met de Gelrepas is het zelfs gratis!

Wil je eerst nog wat meer weten? Kijk op internet: https://sites.google.com/site/asvjeugd/ of mail asvjeugd@gmail.com en hopelijk kom je binnenkort een partijtje schaken!!!